fredag 4 maj 2012

Vad är det för en dag? Jo Sammyhyllningsdagen!



För ungefär 5 år sen föddes en alldeles speciell katt i Hosjö i Falun. Och idag firar vi denna födelse med sång och glädje. Vi minns tillbaka på dom åren som gått med kärlek och lycka (och en smula irritation). Och ser framemot många flera (gärna friskare och skadefriare) år tillsammans.

Ragnar Samson  Hackner. Sammy, Sampan, Pain in the ass, Sam, Svampen.
-Ja man säger ju att kärt barn har många namn. Och nog är vår Sammy oss kär! Få katter sätter ett sådant avtryck på människorna han möter. En härlig blandning av lekfullhet, dryghet, tålamod och acceptans är vad som gör denna svarta katt till en sådan stjärna.

Sammy tar för sig i livet, om det så är av sängen eller någon annans mat. Han vet att det är viktigt att ta vara på tillfällen och säger aldrig nej till att leka och ha kul.
"When life gives you lemons, make lemonade" är den filosofi som Sammy har. Vare sig han är sjuk och måste bära tratt eller hans elaka matte satt på honom en sele eller kanske till och med hundkläder så är det inget som Sammy låter hindra honom här i livet.

Han är en modig katt. Bara det att han blivit ormbiten inte EN men TVÅ gånger på ett år är bevis nog (och på att han inte är den skarpaste kniven i lådan) men att han villigt följer med sin matte på långa promenader utanför reviret, det är väldigt modigt för en liten katt.


Ibland beter han sig inte riktigt som en katt. Han kommer när hans matte visslar och är alldeles för villiga att lära sig tricks för mat. Men det är det som är den stora charmen med vår Sammy. Han är inte det han förväntas vara eller kanske borde vara. Han är BARA sig själv.


Även fast Sammyhyllningsdagen börjar gå mot sitt slut så kommer varken vi eller Sammy själv, att sluta älska, uppskatta och förundras över vilken makalöst fin kisse han egentligen är.

Så alla mina vänner där ute. Hoppas er dag varit en fin dag och må Sammy vara med er! 




Sammy ikväll