torsdag 7 april 2016

Note to self!


Snälla Isabel, kom ihåg det här och tänk på det i framtiden när du väljer vilka människor du tar till dig.
För jag har nu lyckats identifiera den gemensamma nämnaren på människor som inte är bra för dig.
Okej!
Så, människor som har ett stort bekräftelsebehov, använder sex som bekräftelse och/eller på andra sätt går in i osunda kärleksrelationer kommer med stor sannolikhet alltid sätta sig själva först. Dom är opålitliga och det är allt för stor risk att dom kommer förbise dig och vara oförmögna att sätta dig framför sina destruktiva mönster, vilket såklart kommer gå ut över dig, oavsett hur mycket du pratat och upplyst dom om dig själv innan och det är därför väldigt viktigt att du rör dig med ytterlig försiktighet runt dessa människor!
Eller undviker dom på ett känslomässigt plan helt.
För dom kan helt enkelt vara oförmögna att ta ansvar för en annan människors känslor.
Fega och svaga människor är också en risk. Alltså såna som har undvikande beteenden och svårt att vara öppna och ärliga på grund av rädsla.

Det är inga dåliga människor, men dåliga människor för dig. Att alltid vara den som anpassar sig, tar hänsyn och spenderar mycket tid och energi på att ta hänsyn till andra människor och deras svagheter (och gärna gör det för vore inte världen en bättre plats om allt fler gjorde så?) och sedan när det verkligen gäller inte få åtminstone lite samma omtanke tillbaka är hjärtekrossande och kommer slå ner dig på knäna om och om igen.

Så därför kära Isabel. Var försiktigare med dig själv och försök tänka mer medvetet på vilka du släpper in så tror jag att du kommer kunna må mycket bättre.
Det finns människor där ute som inte kommer köra ner dig. Som kan visa dig respekt och hänsyn.
Det måste inte vara som det alltid har varit. DU måste bara sluta dras till samma sorts personer i hopp om att denna gång så kommer du få vara precis tillräckligt viktig för att inte bli förbisedd och sårad.
Ge inte upp!
GE INTE UPP!