söndag 4 oktober 2009

The healing power of sex

Jag är rätt fascinerad av hur sex och orgasmer kan få en att må så bra. Jag vet inte riktigt hur det exakt kemiskt funkar men enligt undersökningar och forskare så är sex bra till så mycket mer än bara föröka sig.
När man har sex ökar hormonproduktionen och vävnadshormonet serotonin aktiverar immunförsvaret. Alltså borde jag som har dåligt immunförsvar och ofta blir förkyld ha mycket mera sex! Någon frivillig?

Undersökningar visar också att vi håller oss yngre om vi har ett regelbundet sexliv. Det förklaras med att alla små muskler i kroppen får motion regelbundet. Varierar man ställning så får fler muskler motion. Rekomendationen är ett par ställningar under ett samlag för just muskeleffektens skull.
När man blir upphetsad, kåt, börjar endorfin strömma i kroppen och det är ju kroppens egna lilla "morfin" . De lindrar smärta och ökar känsla av välbefinnande. Och det har jag märkt! Har man ont ska man kåta upp sig helt enkelt! :)

Det anses att genom en ökad syresättning så blir din hud klarare och du får mindre rynkor. Det har även visat att kvinnor i 70-80 årsåldern slipper använda glidmedel om de har regelbundna orgasmer. Det får till resultat att kroppen fortsätter hålla kvinnans slemhinnor elastiska även efter klimakteriet.

När du har sex stärker du bäckenbottenmusklerna. Genom att knipa kan du göra det väldigt skönt för er båda och du kan undvika inkontinens. Om du tränar upp dig tillräckligt mycket så kan du få orgasm av att bara knipa, var som helst, när som helst.

Vid smekningar och hudkontakt strömmar "lugn- och -rosubstanser ut i blodet som skyddar mot stressrelaterade sjukdomar som sömnsvårigheter, utbrändhet och hjärt- och kärlproblem.

I en studie fann forskare att dom kvinnliga bröstcancerpatienter som hade ett aktivt sexliv , ensamma eller med partner, blev friskare snabbare än de oaktiva. Det ansågs bero på a
tt dom sexuelltaktiva kvinnorna hade fler T-hjälparceller, en typ av vit blodkropp, i blodet.

Forskningar tyder på att kroppens "glädjesubstanser" är cancerhämmande. Dom utsöndras vid lyckorus så som orgasmer.

Men mest av allt är sex bra för världen! Sex gör oss lyckligare, friskare, tryggare och mer harmoniska. Om alla bara fick mer bra sex skulle världen vare en mycket lyckligare plats!

Tror ni inte?
Ps. Man behöver egentligen ingen annan än sig själv för det ovanstående för det mesta. Ds.

sex förbättrar din hälsa